Huisarrest

Reportagen

| Bern | 09 juli 2020

The New York Times probeert uit te zoeken hoe het lage sterftecijfer, van 1,6 procent, onder covid-patiënten in Duitsland valt te verklaren. De krant heeft het over ‘de Duitse uitzondering’ en noemt als redenen de beschikbaarheid van tests, het betere contactonderzoek en het grotere vertrouwen in de overheid. Het virus heeft inmiddels 184 landen bereikt, terwijl eilandstaten als de Comoren, Micronesië of Nauru gevrijwaard zijn gebleven van het virus.

Op het hoogtepunt van de coronapandemie ontvingen bepaalde mensen een cheque van twaalfhonderd dollar van de Amerikaanse overheid. Die cheques waren getekend door de president, die tegelijkertijd de Amerikaanse bijdrage aan de World Health Organisation (WHO) stopzette. In The New Yorker wordt de 79-jarige arts Anthony Fauci, die aan het hoofd staat van het National Institute of Allergy and Infectious Diseases, ‘de meest gezaghebbende man van Amerika’ genoemd.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid