Huisarrest

Reportagen

| Bern | 08 juli 2020

De hele wereld volgt online nauwkeurig de statistieken terwijl het dodental toeneemt van honderden naar duizenden en het aantal besmettingen van duizenden naar tienduizenden naar honderdduizenden.

Boris Johnson, die eerst nog op groepsimmuniteit mikte, loopt covid-19 op, evenals twee leden van de Spaanse regering die deelnamen aan de demonstraties tijdens Internationale Vrouwendag in Madrid. Videoconferentie-app Zoom wordt drie miljoen keer gedownload, Times Square oogt als een spookstad en uit ziekenhuizen in Bergamo komen ijzingwekkende berichten. De Olympische Zomerspelen in Japan worden uitgesteld. India legt 1,3 miljard mensen huisarrest op. De Verenigde Staten komen met een economisch steunpakket van twee biljoen dollar. Het aantal echtscheidingsaanvragen in het Chinese Xi’an rijst de pan uit na twee maanden lockdown. In Rimini wordt de 101-jarige Alberto Bellucci, die geboren werd op het hoogtepunt van de Spaanse-grieppandemie, in het ziekenhuis opgenomen met hoge koorts en longontsteking. Tien dagen later wordt hij weer ontslagen, volledig genezen. ‘Blijf thuis!’ waarschuwt een nieuwslezer van het Zwitserse Tagesschau aan het eind van elke uitzending.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid