‘Iemand moet de ruimte opruimen’

Nikkei Asia

| Tokio | Peter Guest | 24 juli 2019

Volgens de Europese Ruimtevaartorganisatie zijn er in meer dan zestig jaar ruimtevaart met 5250 lanceringen zo’n 42.000 getraceerde objecten in een baan om de aarde gebracht, waarvan er 23.000 nog steeds om de aarde cirkelen. De Japanse ondernemer Mitsunobu Okada wil dit afval gaan opruimen.

Mitsunobu Okada erkent ruiterlijk dat de oprichting van een bedrijf voor het opruimen van ruimteafval in 2013 de vrucht was van een midlifecrisis. ‘Ik was 39 en vroeg me af: hoe ziet mijn leven als veertiger er straks uit?’ zegt de Japanse ondernemer. Hij zat al vijftien jaar in de ICT en nadat hij in 2009 zijn eigen softwarebedrijf had opgericht, was hij toe aan een nieuwe uitdaging. Daarvoor viel hij terug op een obsessie uit zijn tienertijd: de ruimtevaart. Hij zag zich de rest van zijn leven al met wetenschappers overleggen over raketsystemen of microsatellieten. In plaats daarvan is hij nu bezig met ruimteafval.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid