‘Ik mis het goede leven’

Chilevisión Noticias

| 11 december 2019

Chileense ouderen kunnen nauwelijks rondkomen van hun pensioen. Maar ze blijven strijdbaar: ‘Kiezen op elkaar en doorgaan.’

‘Soms noemen ze me een oude kakmadam,’ lacht Celia. Ze is 78 en denkt vaak terug aan haar luxe leven en mooie reizen. ‘Dankzij mijn man kon ik de hele wereld over reizen, maar ja, alles is nu anders, mijn echtgenoot is overleden, er waren problemen in mijn familie, eerst werd mijn moeder ziek en toen mijn broer,’ vertelt ze. Haar fijne, stabiele leven is nu nog slechts een herinnering. Daar komt bij dat haar pensioen maar 110 duizend peso [125 euro] bedraagt.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid