Ilhan Omar: ‘Zet de deur wijder open voor vluchtelingen’

© Tom Williams / CQ Roll Call via AP Images

The Atlantic

| Boston | 01 juli 2024

Ilhan Omar, een Democratisch congreslid uit Minnesota, vluchtte 29 jaar geleden van Somalië naar de VS. Nu roept ze president Biden op om de limiet voor vluchtelingen te verhogen. ‘Van mij mag de deur die mijn leven redde nog een stuk wijder open worden gezet.’

Van de vele titels die ik draag – congreslid, moeder, zus, organisator – is er één die een deel van mijn identiteit vertegenwoordigt dat me na aan het hart ligt: vluchteling.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid