In het voetspoor van Mama Maria

The East African

| Allan Olingo | 03 maart 2016

Een Keniaanse journalist doet verslag van het jaarlijkse herdenkingsfeest van Legio Maria, een sekte die miljoenen aanhangers telt in verschillende Afrikaanse landen.

Het geluid van de drums wordt harder naarmate ik via een zandweg langs de rivier de Nzoia de Jerusalem Amoyo-tombe nader. Ik wurm mezelf tussen de gelovigen in hun veelkleurige kleding door, die arriveren voor de jaarlijkse herdenking van de Heilige Maria, ofwel Mama Maria. Voor de aanhangers van de Legio Maria-sekte is zij de figuur om wie alles draait, de heiligste aller heiligen. Ze ligt begraven in Nzoia in Siaya, het land van Efeso [in West-Kenia, in de buurt van het Victoriameer]. Bij de ingang van het omheinde gebied trekken de gelovigen hun schoenen uit en mensen die hun toekomst willen laten voorspellen, krijgen een papiertje met hun voorspelling uitgereikt.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid