In Peru is Kerstmis het moment om oude vetes te beslechten

360 Magazine

| Amsterdam | 23 december 2022

Geen wapenstilstand in Peru tijdens de kerstdagen, maar juist sinds jaar en dag een uitgelezen moment om ruzies uit te vechten en met elkaar op de vuist te gaan. De Franse fotograaf Nicolas Villaume fotografeerde het festival dit jaar onder een onheilspellende hemel.

3NV1014 HD 360 VILLAUME TAKANAKUY
Elk jaar is een bepaald dorp aan de beurt om de organisatie op zich te nemen. De cargados, zijn verantwoordelijk voor de dansen, optochten en ceremonies, zoals de processie met het kindje Jezus.

Keuze uit het archief

Het is Kerst, tijd voor verbroedering, gezellig samenzijn, warmte en liefde. Toch? In de Peruviaanse Andes denken ze daar anders over. In deze tijd van het jaar worden openstaande rekeningen vereffend door elkaar een paar flinke klappen uit te delen, met als doel het nieuwe jaar zonder woede te beginnen. Een terugblik naar de fotoreportage van de Franse fotograaf Nicolas Villaume.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid