Internationaal conflict over Nord Stream 2-pijpleiding loopt op

Die Zeit

| Hamburg | Zacharias Zacharakis | 30 september 2020

Sassnitz, een stadje op het eiland Rügen, bevindt zich in het middelpunt van een geopolitieke strijd. De VS zijn op zijn zachtst gezegd ‘not amused’ met de Nord Stream 2-pijpleiding van Rusland naar Duitsland. Die Zeit ging langs bij het Duitse stadje dat de dreiging van Amerikaanse sancties boven het hoofd hangt.

Frank Kracht knippert tegen het zonlicht dat zich deze middag erg fel in de Oostzee weerspiegelt. Vanaf het balkon van het havenkantoor kijkt hij langs de kustlijn, over de steigers in de oude vissershaven, over de zeilboten, naar de grote veer-haven in de verte die nu een twistpunt tussen de grootmachten is geworden. Kracht, burgemeester van het stadje Sassnitz op Rügen, met nog geen 10.000 inwoners, is verzeild geraakt in een conflict tussen Rusland, de Verenigde Staten en Duitsland.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid