Italië schaft mondkapjesplicht buiten af

© Gabriella Clare Marino / Unsplash

360 Magazine

| Amsterdam | 14 februari 2022

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» GoFundMe stopt campagne voor Canadese truckers na berichten van geweld

» In Singapore zijn vooral kinderen besmet met omikron

Italië versoepelt coronamaatregelen

De Italiaanse regering heeft de verplichting voor mondkapjes op straat opgeheven, zo liet onderminister van Volksgezondheid Andrea Costa weten.

De maatregel om buitenshuis ‘in heel Italië’ mondkapjes te dragen is geschrapt, ongeacht de risicostatus van de afzonderlijke regio’s, bericht Wanted in Rome. Costa noemde de stap ‘een teken van hoop voor alle Italianen’ en zei: ‘We willen een positief signaal geven, want onze burgers hebben zich twee jaar lang aan regels en beperkingen gehouden en hebben zich massaal bij de vaccinatiecampagne aangesloten.’ De beslissing ‘betekent overigens niet dat voorzichtigheid moet worden opgegeven’, waarschuwde hij.

Vorige week versoepelde de regering al enkele beperkingen voor scholen, en mensen die zijn ingeënt tegen corona en een derde ‘booster’-injectie hebben gehad krijgen nu een vaccinatiebewijs met onbepaalde geldigheidsduur. Premier Mario Draghi heeft een ‘nog grotere heropening van het land’ in het vooruitzicht gesteld. Inmiddels is meer dan 88 procent van de Italiaanse bevolking ouder dan twaalf jaar gevaccineerd en hebben zo’n 35 miljoen mensen een derde vaccinatie gekregen.

Lees ook:

Recent verschenen