Je brein aan de pil

360 Magazine

| Amsterdam | 07 januari 2020

Of je nu een vis, een kikker, een vogel, een chimpansee of een mens bent, je hormonen spelen een grote rol in alles wat je lichaam doet. Daarbij geldt als cliché dat vrouwen wispelturig en labiel zijn door hun schommelende hormoonspiegel. Maar de hormoonhuishouding van mannen blijkt veel minder voorspelbaar en schommelt veel meer door de dag heen, vertelt onderzoeker en psycholoog Sarah Hill in Je brein aan de Pil. Een voorpublicatie.

Hoewel het misschien vreemd lijkt om in een boek over de anticonceptiepil over vis te schrijven, is deze vis in élke context het bespreken waard. Als ik een boek zou schrijven over de grote drama’s tijdens het bewind van Elizabeth I van Engeland zou ik dit verhaal er nog ergens in persen. Maar het beest is juist vooral interessant in de context waar wij het hier over hebben, omdat deze vis echt drie geslachten heeft. En de reden waarom hij drie geslachten heeft, heeft alles te maken met geslachtshormonen.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid