Jurk (m/v)

360 Magazine

| Amsterdam | 05 september 2018

We zien ze om de haverklap voorbijkomen, de verhalen over mannen en hoe ze eraan toe zijn. De meeste zijn door vrouwen geschreven die niet uitgepraat raken over de rijke complexiteit van het man-zijn.

Dat er aantoonbare verschillen tussen de beide seksen bestaan weten we zo langzamerhand wel, maar het blijft interessant te lezen waar die verschillende gedragingen vandaan komen. Helemaal nu ‘gendercreativiteit’ en niet per se anatomie bepaalt hoe masculien of feminien iemand door het leven wil gaan. Vader is allang niet meer de enige die het vlees snijdt. Althans – en dat zouden wij van 360 als geen ander moeten weten – in sommige culturen, in sommige milieus, in sommige klassen. Toch snapt iedereen waarover we het hebben als het gaat 
om het begrip mannelijkheid. Bij de nog altijd veel gebruikte opmerking ‘Wees een kerel’, zijn de associaties direct duidelijker dan wanneer iemand ‘Wees een wijf’ roept.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid