Kerkhof van woorden

The Atlantic

| Boston | Graeme Wood | 01 september 2020

Waarom je gelijk halen bij medestanders als gelijk hebben voldoende zou moeten zijn? Volgens Graeme Wood is een ingezonden brief alleen betekenisvol wanneer de ondertekenaars hun naam op het spel zetten, een zeker risico nemen.

Vorige maand werd me gevraagd een open brief te ondertekenen, ‘A Letter on Justice and Open Debate’, inmiddels gepubliceerd in Harper’s en ondertekend door 153 journalisten en academici, onder wie medewerkers van The Atlantic. Het stuk was een waarschuwing tegen ‘ideologische conformiteit’ en ‘illiberalisme’ bij liberale instellingen, en signaleerde een tendens om in het geval van tegengestelde meningen niet in debat te gaan, maar te proberen je tegenstander uit het zadel te wippen, of sterker nog, diegenen uit het zadel te wippen die alleen al het bestaan van je tegenstander erkennen.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid