Klimaatprobleem: kwestie van macht, geld 
en politieke wil

The Guardian

| Londen | Simon Lewis | 21 augustus 2018

De toekomst ziet er gevaarlijk uit volgens de jongste voorspellingen. Maar wanhoop niet, politieke wil en vooral het engagement van de doorsneekiezer kan die sombere vooruitzichten logenstraffen.

Deze zomer werd voor velen de klimaatverandering werkelijkheid. De toekomst ziet er heftig en gevaarlijk uit. Na Trump, fake news en de hachelijke onderhandelingen over Brexit een volgende reden tot wanhoop. Volgens een nieuw wetenschappelijk rapport kan zelfs een tamelijk bescheiden uitstoot van CO2 in de toekomst een stortvloed aan rampen veroorzaken: de permafrost smelt, waardoor er methaangas vrijkomt, dat de temperatuur wereldwijd genoeg opdrijft om een groot deel van het Amazonewoud te doen afsterven, hetgeen weer zal leiden tot een kettingreactie die de planeet aarde definitief in een schrikbarende broeikas zal veranderen.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid