Laten we de wet op de godslastering afschaffen

Tempo

| 23 januari 2017

Op het moment dat er in Indonesië twee veelbesproken rechtszaken over godslastering lopen, pleit Tempo voor het schrappen van de wet die religies beschermt maar funest is voor de democratie.

De politie heeft genoeg in handen om Rizieq Shihab, leider van het Front Pembela Islam [FPI, het Front ter verdediging van de islam] van godslastering te beschuldigen. Op de sociale media circuleert een opname van de preek waarin hij de spot drijft met de christenen die geloven dat Jezus uit een maagd geboren is. [De imam van deze radicale stroming vroeg zich op Eerste Kerstdag af: ‘Als Jezus de zoon van God is, wie is dan de vroedvrouw?’] Zo kom je gemakkelijk aan bewijzen. Maar toch, iemand vervolgen wegens godslastering is volkomen absurd en uit de tijd. Op deze manier lopen we het risico dat de verschillende religieuze gemeenschappen tegen elkaar worden opgezet.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid