Yuval Noah Harari: ‘Laten we Silicon Valley onze toekomst bepalen?’

New Statesman

| Londen | Yuval Noah Harari | 14 augustus 2015

Voor grootse visies op de toekomst van de mensheid moet je niet in Downing Street, Het Witte Huis of het Kremlin zijn, maar bij een kleine groep computerprofeten die een compleet nieuwe wereld dreigen te gaan bouwen. Moeten we dat zomaar laten gebeuren?

Keuze uit ons archief

‘Het ontbreekt de eenentwintigste-eeuwse politiek aan visie. Er is geen politieke partij die een alomvattend idee voor een nieuwe wereld heeft. Geen politieke partij die een volledig nieuwe samenleving, laat staan een nieuwe mens wil bouwen. Na de ideologische oorlogen van de vorige eeuw lijken de politieke debatten van nu pedante haarkloverij.’ Aldus Harari in 2014. Hoewel er op het wereldtoneel de afgelopen weken veel verandert, blijft zijn vaststelling dat we technologie vrij spel geven overeind. Vernieuwing betekent in het Westen vooruitgang. Waar heb je dan nog een visie voor nodig?

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid