Limiet voor Twittergebruikers na ‘noodmaatregel’ Elon Musk

© Osmancan Gurdogan / Anadolu Agency

The Wire

| Boris van der Spek | 03 juli 2023

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Bolivia sluit miljardendeal met Rusland en China om lithium

» Onrust in Frankrijk houdt aan, huis burgemeester aangevallen

Volgens Musk is de maatregel nodig om ‘scraping’ te voorkomen

Gebruikers op Twitter kunnen de komende tijd maar een beperkte hoeveelheid tweets per dag zien. Dat heeft Elon Musk, CEO van het bedrijf, bekendgemaakt. Volgens Musk gaat het om een tijdelijke noodmaatregel om te zorgen dat bedrijven niet langer automatisch data van zijn platform kunnen halen, zogeheten data scraping, bijvoorbeeld voor de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie.

Aanbiedingen 360 artikel
360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

The Wire meldt echter dat een betalingsconflict met Google Cloud ten grondslag ligt aan de nieuwe limieten. Wie een geverifieerd account heeft of betaalt voor een blauw vinkje, kan momenteel nog maximaal tienduizend berichten per dag zien. Wie niet geverifieerd is kan tussen de duizend en vijfhonderd berichten zien. Na de aankondiging werd de hashtag #RIPTwitter trending.

Musk zou een rekening van 1 miljard dollar bij Google Cloud weigeren te betalen, waardoor het dataverkeer van Twitter nu streng beperkt is. Zelf zegt Musk dat hij het verkeer inperkt omdat data scraping leidt tot vertraging voor reguliere gebruikers. Hij zegt op korte termijn met een permanente oplossing te komen.

Lees ook:

Recent verschenen