Massale donatie van fossielen helpt wederopbouw Braziliaanse nationale museum

© Unsplash

The New York Times

| New York | Maud Wiersma | 10 mei 2024

Lees ook het andere nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Tsjaad: juntaleider Mahamat Déby tot president gekozen

» Zuid-Koreaanse president wil nieuw ministerie dat geboortecijfer verhoogt

Bij de brand werd 85 procent van de 20 miljoen exemplaren en artefacten verwoest

Burkhard Pohl, een Zwitsers-Duitse verzamelaar en ondernemer die een van ‘s werelds grootste particuliere fossielencollecties beheert, heeft ongeveer 1100 exemplaren aan het Nationaal Museum van Brazilië overgedragen, die allemaal afkomstig zijn uit Brazilië. Dat schrijft The New York Times. Het museum kan met de schenking een deel van de collectie herbouwen voorafgaand aan de geplande heropening in 2026.

Aanbiedingen 360 artikel
360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

De donatie is de grootste en belangrijkste wetenschappelijke bijdrage tot nu toe aan de wederopbouw van het museum, na het verlies van 85 procent van de ongeveer 20 miljoen exemplaren en artefacten door de enorme brand in 2018, waarbij de oudste wetenschappelijke instelling van het land en een van de grootste en belangrijkste musea van Zuid-Amerika verwoest werden.

Deze verhuizing geeft ook wetenschappelijke schatten terug aan een land dat zijn natuurlijke erfgoed vaak buiten zijn grenzen heeft zien verdwijnen – en presenteert een potentieel mondiaal model voor het bouwen van een natuurhistorisch museum in de 21e eeuw.

Recent verschenen