Mediterrane landen zuchten onder aanhoudende hittegolf

© Petros Giannakouris / AP

I Kathimerini

| Athene | Boris van der Spek | 26 juli 2023

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Verdachten terreuraanslagen Brussel schuldig bevonden

» Chinese minister van Buitenlandse Zaken zonder reden vervangen

Griekenland en Italië kampen met zware bosbranden

Zuid-Europa kampt nog altijd met een zware hittegolf, waardoor natuurbranden ontstaan die moeilijk te blussen zijn. De meeste branden woeden in het zuiden van Italië en in Griekenland. Volgens de Griekse krant I Kathimerini zijn twee Griekse brandweerlieden omgekomen toen hun blusvliegtuig neerstortte. Ook op Sicilië zijn zeker drie doden gevallen.

Aanbiedingen 360 artikel
360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

Het gaat om twee mensen van wie de lichamen werden gevonden in de buurt van het vliegveld van Palermo en een vrouw die dinsdag elders op het eiland omkwam. De Griekse brandweerlieden kwamen om op het eiland Evia, een van de eilanden in Griekenland waar veel branden woeden en waar duizenden mensen zijn geëvacueerd. Ook op de populaire toeristische bestemmingen Rhodos en Corfu zijn een groot aantal mensen vertrokken.

De gevolgen van de hittegolf zijn ook merkbaar voor de Middellandse Zee, waar voor de Spaanse kust dinsdag een temperatuur van 28,71 graden werd gemeten, de hoogste temperatuur ooit geregistreerd. Experts waarschuwen dat deze temperaturen catastrofale gevolgen kunnen hebben voor flora en fauna in de zee.

Lees ook:

Recent verschenen