Meer vrijheid voor vrouwen in Saoedi-Arabië

Arab News

| Jeddah | Faisal J. Abbas | 22 januari 2019

De Saoedische Rahaf al-Qunun (18) ontvluchtte het voogdijsysteem en roept vrouwelijke landgenoten op hetzelfde te doen. Volgens hoofdredacteur van Arab News doet de hype over deze zaak geen recht aan alle hervormingen die in Saoedi-Arabië gaande zijn.

De mannelijke voogdij over de vrouw in Saoedi-Arabië – of waar dan ook ter wereld – is verkeerd en discriminerend, en alle vormen van deze achterhaalde praktijk zouden moeten worden afgeschaft. Saoedi-Arabië telt, los van een handvol conservatieven die zulke maatregelen onderschrijven, legio fervente tegenstanders die dag en nacht werken om de status quo te veranderen. Iedereen die de grote, snelle veranderingen in ons land op de voet volgt, zal moeten toegeven dat op deze constatering 
weinig is af te dingen. Sinds de lancering van Vision 2030 [het ambitieuze plan van kroonprins Mohammed bin Salman om sociale en economische hervormingen door te voeren] hebben vrouwen meer rechten gekregen en is hun positie op een voor dit land historisch ongekende manier verbeterd.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid