Mijn zoon, de modeprins

GQ

| New York | Michael Chabon | 24 november 2016

De Amerikaanse auteur Michael Chabon ging met zijn zoon naar de Paris Fashion Week: ‘Wat het me heeft opgeleverd is een diep besef van wie mijn zoon is, wat hij met zijn leven wil, en hoe het is om een volwassen man in een gele shaggy Muppetbroek over een catwalk te zien lopen.’

Een half uur te laat, maar nog net iets eerder dan zijn begeleider – hij is zijn stramme, oude begeleider altijd een stap voor – komt Abraham Chabon de ruimte binnen slenteren waar ontwerper Virgil Abloh in besloten kring een tipje van de sluier oplicht van zijn nieuwe Off-White voorjaars- en zomercollectie. De aanwezigen zijn journalisten, redacteuren en mode-inkopers. Abe is zelfverzekerd en hij heeft rode wangen. Zijn bewegingen zijn misschien een klein beetje krampachtig, maar onmiskenbaar sierlijk. Slenteren, er is geen ander woord voor.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid