Miljoenen Australiërs getroffen door netwerkstoring

© Camilo Jimenez / Unsplash

BBC

| Londen | Sterre Kilsdonk | 08 november 2023

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Spanje: protest tegen amnestie voor Catalaanse separatisten loopt uit op rellen

» Rode Kruis ‘diep verontrust’ na aanval op hulpkonvooi in Gaza-Stad

Hulplijnen in het hele land waren onbereikbaar

Miljoenen Australiërs zaten zonder mobiel bereik en internet na een netwerkstoring bij telecombedrijf Optus. Dat schrijft de BBC. De storing veroorzaakte vertragingen in het openbaar vervoer, verbrak telefoonlijnen in ziekenhuizen en legde betalingssystemen plat. Optus, de op één na grootste provider van het land, meldde dat meer dan tien miljoen mensen en duizenden bedrijven getroffen waren.

Aanbiedingen 360 artikel
360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

Mensen in heel Australië konden geen hulpdiensten en kritieke hulplijnnummers bereiken en ook de treindiensten in de staat Victoria lagen tijdelijk plat. Alle diensten werden na ongeveer een onderbreking van twaalf uur hersteld. Kelly Bayer Rosmarin, de algemeen directeur van het Optus, liet weten dat nog niet bekend was wat er mis was gegaan. Ze verontschuldigde zich voor de netwerkstoring en zei: ‘Totdat we een volledige, grondige analyse van de oorzaak hebben gemaakt, kunnen we niet meer informatie geven. Wat ik wel kan zeggen is dat het een technisch netwerkprobleem was en dat onze teams heel hard hebben gewerkt om onze diensten zo snel mogelijk te herstellen.’ 

Er was dus geen sprake van een cyberaanval, zoals eerder werd gespeculeerd. Het bedrijf werd vorig jaar wel slachtoffer van een cyberaanval, met het grootste datalek in de Australische geschiedenis als gevolg.

Recent verschenen
GettyImages 1523492057

Journalistiek in Iran levensgevaarlijk

New Lines Magazine | Washington
Schermafbeelding 2024 02 29 om 15.05.00

De beste non-fictie van maart

360 Magazine | Amsterdam
Bye Bye Tiberias @@. V1

Gerecenseerd

360 Magazine | Amsterdam