Ode aan het station

Dezeen

| Aaron Betsky | 08 juli 2016

Aaron Betsky, voormalig directeur van het Nederlands Architectuur Instituut en tegenwoordig rector van de Frank Lloyd Wright School of Architecture in Arizona, zingt de lof van het hedendaagse treinstation.

Of het nu om de curves van het Arnhemse station van UNStudio gaat, om Rotterdam Centraal van Benthem en Crouwel, het New Street Station in Birmingham van Alejandro Zaera-Polo, het eindelijk voltooide PATH Station op Ground Zero in New York van Santiago Calatrava of om het hogesnelheidstreinstation dat Andrew Bromberg voor Hongkong heeft ontworpen, overal overkappen spectaculaire nieuwe structuren treinen, bussen en niet te vergeten winkelcentra die forenzen trekken op hun weg naar en van het werk. Luchthavens verbleken erbij. Treinstations zijn onze nieuwe openbare verbindingspaleizen.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid