‘Ongelijkheid is altijd funest’

Nautilus

| New York | 19 februari 2020

De Duitse wiskundige Christian Hilbe onderzoekt samenwerkingsmodellen en vond uit dat wederkerigheid en gelijke kansen tot het beste resultaat leiden.

Vorig jaar werd bekend dat de Indiase miljardair Gautam Adani Australische steenkool gaat winnen. De Adani Group, een groot conglomeraat met een breed scala aan zakelijke belangen, wist deze deal volgens The New York Times te beklinken dankzij een succesvolle campagne om de sympathie te winnen van de inwoners van Queensland, de op een na grootste staat van Australië. Het project moet op korte termijn bijdragen aan de ontwikkeling van de energievoorziening in India en Bangladesh, waar duurzame energiebronnen vaak nog te duur zijn. In tegenstelling tot de VS en West-Europa ‘kan India niet anders’ dan steenkool blijven gebruiken, zei Adani tegen The Times.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid