Onvoorstelbaar goor werk, maar wel een aantrekkelijke cao

De reinigingsdienst bij de overwinningsparade van de Amerikaanse voetbalvrouwenin 2019 in New York.© Noam Galai/WireImage/Getty

New York Magazine

| New York | Clio Chan | 25 november 2022

Metropool New York produceert dagelijks 12.000 ton afval. Hoe je omgaat met loodzware afvalbakken, roekeloze automobilisten en ‘discorijst’ (maden) leer je op de academie van de stadsreinigingsdienst.

De witte olifant, zoals hij soms liefkozend wordt genoemd, is de standaard vuilniswagen van het Department of Sanitation, de reinigingsdienst. De dienst heeft momenteel 2100 witte olifanten rijden, van 3,5 meter hoog en 10 meter lang. De achterlader, de overhangende achterkant die wordt gekanteld als de wagen afval stort, wordt op zijn plek gehouden met twee pinnen, als scharniergewrichten in een immens lichaam. Hydraulische olie wordt door aderachtige cilinders gepompt, en het zenuwstelsel bestaat uit kleurgecodeerde hendels: rood, rood, zwart.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid