Onze Joris

360 Magazine

| Amsterdam | 10 januari 2018

Bij het maken van onze covers kijken we weleens jaloers naar de collega’s van Volkskrant en NRC. Zij kunnen uitpakken met namen als Joris Luyendijk, Bas Heijne en Sylvia Witteman. Terwijl onze stukken zichzelf moeten verkopen, omdat u van de meeste van ‘onze’ journalisten waarschijnlijk nog nooit hebt gehoord (vaak kennen we ze zelf ook nog maar net).

Een van onze voornemens voor 2018 is dan ook om ‘onze‘ auteurs beter onder de aandacht te brengen. Dat treft, 
want toevallig komen we in deze editie meteen drie oude bekenden tegen. De Bulgaarse New York Times- columnist Ivan Krastev geldt als een van Europa’s grootste denkers. Zijn Washington Post -collega Anne Applebaum is een autoriteit op het gebied van het communisme en Oost-Europa. En de Engelsman Sam Knight – laten we hem vanwege zijn jongensachtige uitstraling onze Joris noemen – schrijft voor The Guardian en The New Yorker heerlijke longreads over allerlei onderwerpen. Eerder publiceerden we van hem een magistraal profiel van snookeraar Ronnie O’Sullivan (gratis te lezen op onze site) en een stuk over het draaiboek dat klaarligt voor als de Britse Queen overlijdt (verkozen tot beste _Guardian-_longread van 2017).

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid