Ook Deense musea moeten sluiten vanwege oprukkende omikronvariant

© Lizzie George / Unsplash

360 Magazine

| Amsterdam | 27 december 2021

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Regio Berlijn investeert half miljard euro in kinderopvang

» Zuid-Koreaans zuivelmerk biedt excuses aan voor reclame met vrouw als koe

Alle openbare locaties in Denemarken zijn gesloten

Net als musea in Nederland moeten ook die in Denemarken sluiten in een poging de snelle verspreiding van de omikronvariant te beteugelen. De Deense premier Mette Frederiksen heeft de sluiting van alle openbare locaties, waaronder pretparken, theaters, bioscopen, musea en expositieruimtes, afgekondigd tot half januari, bericht ArtNet News.

‘Ons doel is nog steeds om een zo groot mogelijk deel van de samenleving open te houden. Maar we moeten activiteiten terugdringen en allemaal onze sociale contacten beperken’, zei Frederiksen. Deense musea reageerden teleurgesteld, zeker omdat na bijna twee jaar van sluitingen en verminderde capaciteit de druk op de museumsector nu nog eerder zal toe- dan afnemen.

Het Natural History Museum in Londen is gesloten vanwege een ‘onvoorzien personeelstekort veroorzaakt door covid-19’

Ondertussen is het Natural History Museum in Londen gesloten tot zeker 27 december vanwege een ‘onvoorzien personeelstekort veroorzaakt door covid-19’. Het is niet het enige Britse museum dat zo door de oplevende pandemie wordt getroffen; ook de Wellcome Collection en het Foundling Museum moeten dicht.

Lees ook:

Recent verschenen