Over de haargrens

Mosaic Science

| Rhodri Marsden | 28 oktober 2016

Het idee dat een behoorlijke haardos sexappeal verleent is zo diepgeworteld, dat mannen voor een ingewikkelde transplantatie duizenden follikels uit hun achterhoofd laten trekken. De vraag is of er inderdaad een oplossing moet worden gevonden voor haarverlies, of voor de manier waarop ermee wordt omgegaan.

Toen ik nog een tiener was, verzekerde mijn moeder me dat ik niet net als mijn vader al rond mijn vijfentwintigste kaal zou worden. ‘Kijk maar,’ zei ze, en ze schoof het haar van haar voorhoofd naar achteren. ‘Je hebt mijn haargrens, niet die van je vader.’ Destijds liet ik me overtuigen, maar al binnen tien jaar bleek haar redenering niet te kloppen. Langzaam schoof mijn haargrens naar achteren, een duidelijk teken dat ik het haarverlies van een van mijn ouders had geërfd.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid