Palestijnse leiders, geef het goede voorbeeld!

Your Middle East

| Stockholm | de redactie | 01 juni 2016

Nu een Palestijnse staat steeds verder uit het zicht raakt, roept een Europese diplomaat de Palestijnse elites op hun verantwoordelijkheid te nemen.

Internationale waarnemers hebben al lange tijd moeite om wijs te worden uit de verschillende Palestijnse standpunten in het conflict met Israël. Enerzijds heb je de politieke elite rond Fatah in Ramallah, merendeels leden van de seculiere linkse 
bevrijdingsorganisatie van weleer die nu zelfgenoegzame bureaucraten zijn. Zij streven nog steeds naar een tweestatenoplossing, de vestiging van een Palestijnse staat op 22 procent van het grondgebied van het historische mandaatgebied Palestina. Aan de andere kant heb je de politieke elite rond Hamas in Gaza, die oproept tot ‘bevrijding’ van het complete mandaatgebied (en dus het einde van de staat Israël).

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid