Parlement Ghana neemt verstrekkende anti-lhbtq-wetten aan

© Jay Eshie / Unsplash

Africanews

| Pointe-Noir | Boris van der Spek | 29 februari 2024

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Transnistrië mogelijk nieuwe brandhaard in oosten Europa

» Mitch McConnell gaat na twee decennia afzwaaien als Senaatsleider

Wie de gemeenschap verdedigt, kan celstraf krijgen

Het parlement van Ghana heeft een wetsvoorstel aangenomen dat de rechten van de lhbtq-gemeenschap ernstig beperkt. Dat schrijft Africa News. Door de wet kunnen mensen die seks hebben met iemand van hetzelfde geslacht of de rechten van de lhbtq-gemeenschap in het land verdedigen, lange gevangenisstraffen krijgen.

Aanbiedingen 360 artikel
360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

Het wetsvoorstel, een van de strengste in zijn soort in Afrika, moet nog worden bekrachtigd door de president voordat het van kracht wordt, wat volgens waarnemers onwaarschijnlijk is voor de algemene verkiezingen in december. Activistische groeperingen noemen de wet een tegenslag voor de mensenrechten en dringen er bij de president op aan om de wet te verwerpen.

Maar de wetgeving wordt breed gesteund in Ghana, waar president Akufo-Addo heeft gezegd dat het homohuwelijk nooit zal worden toegestaan zolang hij aan de macht is. Het wetsvoorstel, dat ook wel het anti-homowetsvoorstel wordt genoemd, werd gesteund door een coalitie van christelijke, islamitische en Ghanese traditionele leiders.

Recent verschenen