Patent coronapil vrijgegeven voor ontwikkelingslanden

© Soumyabrata Roy / Pacific Press / ZUMA Press Wire

360 Magazine

| Amsterdam | 02 februari 2022

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Tien leden van Moslimbroederschap ter dood veroordeeld in Egypte

» Google ziet winst verdubbelen in 2021

Coronapil voor arme landen

Medicines Patent Pool (MPP), een door de Verenigde Naties gesteunde organisatie, heeft vorige week aangekondigd dat het overeenkomsten heeft getekend met ruim twintig producenten van generieke geneesmiddelen. Deze bedrijven kunnen zodoende versies van Mercks covid-19-pil gaan produceren en die vervolgens in 105 ontwikkelingslanden aanbieden, berichtSouth China Morning Post.

MPP zei dat de afspraken farmaceutische bedrijven in staat stellen om niet alleen de grondstoffen voor molnupiravir zelf te maken, maar ook het eindproduct. Molnupiravir, ontwikkeld door Merck en Ridgeback Therapeutics, zou, indien in een vroeg stadium toegediend, het aantal ziekenhuisopnames halveren van patiënten met corona. Groot-Brittannië, de EU en de VS hebben het gebruik ervan recentelijk goedgekeurd.

‘Dit is een cruciale stap in de richting van mondiale toegang tot dringend noodzakelijke behandelingen tegen covid-19’, aldus MPP-CEO Charles Gore. Volgens MPP zullen zevenentwintig fabrikanten van generieke geneesmiddelen in elf landen – waaronder Bangladesh, China, Egypte, Vietnam, Kenia en Zuid-Afrika – de pil van Merck binnenkort gaan produceren.

Lees ook:

Recent verschenen