‘Plotseling werd ik een kwetsbaar iemand’

Politico

| Brussel | Paul Taylor | 26 mei 2020

Columnist van de politieke nieuwssite Politico krijgt soms het gevoel dat het coronavirus, of de reactie van de maatschappij daarop, voor zijn gezegende generatie de toekomst aan het schrappen is.

Tot begin maart was ik een gezonde, dynamische, iets ouder dan 65-jarige man, die nog minstens twintig jaar actief leven voor zich had, met parttime werken, reizen en rondtrekken met mijn iets ouder dan 70-jarige vrouw, elke week een partijtje tennissen, concerten en theatervoorstellingen bezoeken, zorgen voor kinderen en kleinkinderen en aan onze eettafel bij te veel wijn met vrienden de wereld verbeteren. Ik werd boos bij als ik ‘senior’ werd genoemd, ook al heb ik een seniorenpas. Wie ik, senior? Schei toch gauw uit! Plotseling werd ik een ‘kwetsbaar iemand’, en mijn vrouw een ‘nog kwetsbaarder iemand’.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid