Politicoloog Ivan Krastev: ‘Flexibiliteit is wat Europa overeind zou kunnen houden’

Penn Press

| Pennsylvania | Ivan Krastev | 30 april 2017

In zijn boek After Europe buigt politicoloog en New York Times-columnist Ivan Krastev zich over de toekomst van de Europese Unie. Volgens Krastev is Europa door de eurocrisis, het vluchtelingenvraagstuk en de toenemende terroristische dreiging veel meer een eenheid geworden dan ooit tevoren.

Keuze uit het archief

Afgelopen woensdag kwamen de leiders van ruim veertig Europese landen die onderdeel vormen van de Europese Politieke Gemeenschap (EPG) bijeen in de Zuid-Spaanse stad Granada. Onderwerp van de bijeenkomst was de toekomst van Europa en de Europese Unie. Uiteraard kwam op de top de oorlog in Oekraïne ter sprake, evenals andere urgente thema’s, zoals de situatie in Nagorno-Karabach.
Over de toekomst van de EU publiceerde NYT-columnist en politicoloog Ivan Krastev in 2017 het boek After Europe. Daarin bespreekt hij de crises waar de EU zich in bevindt, maar laat hij ook zien hoe Europa daaruit kan komen. ‘Een bereidheid om compromissen te sluiten vergroot de overlevingskansen van de EU. Alleen in slechte geschiedenisboeken is vooruitgang een lineair proces’, schrijft hij in het laatste hoofdstuk van zijn boek, waarvan dit artikel een bewerking is.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid