Populaire kroegbaas viert vertrek uit de EU

Prospect

| Londen | Dan Hancox | 05 februari 2020

Oprichter van de caféketen Wetherspoon en fervente voorstander van een brexit, beloofde een verlaging van de bierprijs bij een no-deal. Hij gaat in zijn 875 pubs aantonen hoe bruisend de Britse handel buiten de EU kan zijn.

Op een donkere woensdag­middag zo tegen een uur of vijf, aan het einde van een Londense werkdag, komen er in hoog tempo steeds meer bezoekers Shakespeare’s Head binnen. Shakespeare’s Head is een van de 875 cafés van JD Wetherspoon in Engeland. Er staan drie gokapparaten, er ligt een enigszins verschoten rood tapijt versierd met krullen en varens, er zijn eiken zitjes met hoge ramen en overal klinkt vrolijk gelach. Elk tafeltje is bezet. In het midden van dat alles torent Tim Martin met zijn bijna twee meter en zijn zilvergrijze manen overal bovenuit. Gekleed in een poloshirt en jeans plaagt hij een enigszins zenuwachtige serveerster, die hij ervan moet overtuigen dat ze de o zo herkenbare oprichter en directeur van de keten zijn koffie in rekening moet brengen. ‘Zelfs geen personeelskorting?’ vraagt ze. ‘Nee,’ antwoordt hij, ‘zelfs geen personeelskorting.’

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid