Positief verhaal

360 Magazine

| Amsterdam | 23 september 2015

Ooit riep voormalig premier Balkenende de Nederlandse pers op om eens wat meer positieve verhalen te brengen. Hij werd er hard om uitgelachen, maar dat was voor de verandering niet terecht. Met positieve, of positief getinte verhalen is namelijk niets mis. En er een schrijven is moeilijker dan u misschien denkt.

Neem het openingsstuk uit deze 360: een profiel van de speciale VN-gezant in Syrië, Staffan de Mistura. Een van de redenen dat het zo’n briljant verhaal is, 
is dat journaliste Janine di Giovanni zich niet beperkt tot 
makkelijke kritiek, maar laat zien dat De Mistura er ook niet zo veel aan kan doen dat hij geen resultaten boekt. Natuurlijk is er wel wat aan te merken op zijn strategie, erkent ze. Maar de bottomline is deze: de strijdende partijen willen geen vrede, en de machtige landen binnen de VN zijn niet bereid om in te grijpen. Dan voer je, hoe getalenteerd en integer je ook bent, een verloren strijd.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid