President Zuid-Afrika vreest afzettingsprocedure

Waldo Swiegers/Bloomberg via Getty Images

360 Magazine

| Amsterdam | 02 december 2022

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Oekraïne: tot 13.000 militairen omgekomen

» Fossiele snacks in Colosseum gevonden

Op de ranch van Ramaphosa werd bij een inbraak geld gestolen

De Zuid-Afrikaanse president Cyril Ramaphosa kan de komende weken of zelfs dagen mogelijk een afzettingsprocedure tegen hem verwachten naar aanleiding van een onlangs gepubliceerd onderzoeksrapport, schrijft CNN. Uit dat rapport bleek dat Ramaphosa een inbraak op zijn landgoed heeft proberen onder het tapijt te vegen, vanwege de enorme som geld die er toen is buitgemaakt.

Hoewel geld is gestolen is onduidelijk, maar de meeste media houden een som van rond de 600.000 dollar aan, waarvan een deel verstopt zat in een leren sofa. Na de inbraak zou Ramaphosa de daders hebben laten ontvoeren en zwijggeld hebben betaald om te voorkomen dat details over de zaak naar buiten zouden komen.

Hoe de Zuid-Afrikaanse president aan de enorme hoeveelheid cash komt is niet duidelijk. Naar eigen zeggen had een veehandelaar uit Soedan de aankoop van twintig buffels van zijn aangrenzende wildpark afgerekend met cash. Ramaphosa heeft die transactie echter niet kunnen bewijzen. Zijn partij komt de komende dagen bijeen om te kijken of de president moet aftreden.

Lees ook:

Recent verschenen