Redactioneel

360 Magazine

| Amsterdam | 24 maart 2016

Er hoort weliswaar geen oorkonde bij en ook geen wisseltrofee, maar iedere twee weken deelt 360 meerdere journalistieke prijzen uit; door geselecteerde artikelen uit alle hoeken en windstreken te laten reïncarneren op onze pagina’s. Dit nummer om te beginnen aan de Britse journalist Julian Borger voor zijn reconstructie die leest als een spannende thriller, over hoe de Bosnische generaal Ratko Mladic veertien jaar lang op vrije voeten kon blijven.

Het tegenovergestelde van een fremdkörper dus om dit keer volop aandacht te besteden aan het werk van genomineerden voor de European Press Prize. De prijs is in het leven geroepen om de Europese kwaliteitsjournalistiek, gedrukt of online, een duw in de rug geven. Er valt van alles op de media aan te merken, en dat wordt ook genoeg gedaan, maar dat zij als onafhankelijk, controlerend en informerend orgaan van cruciaal belang is in het openbaar debat, mag niemand ontkennen. Alles wat ons verre van de echoput houdt, elk initiatief dat kwaliteit ondersteunt en helpt te garanderen, mag een duw 
in de rug krijgen.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid