Redactioneel: Stilte

360 Magazine

| Amsterdam | 05 maart 2020

Wat is er fijner dan een vooroordeel ontkrachten? Nicolas Pelham, Midden-Oostencorrespondent van The Economist, werd vlak voor zijn terugkeer naar het VK tegengehouden in Iran, en ontwikkelde niet alleen een goede band met enkele van zijn bewakers, maar ontdekte ook de geheime kanten van Teheran.

De stad bleek een stuk minder godvruchtig dan de beeldvorming wil doen geloven. Er is steeds meer ruimte voor een sluiervrij leven, religieuze diensten worden op vrijdagen minder druk bezocht dan kunstgalerijen en als ze druk bezocht worden, heeft dat soms vooral te maken met maaltijden die gratis worden verschaft. In het anti-Israëlische Iran bleek zelfs ruimte voor verschillende synagogen, en twintigers die zichzelf tijdens een ceremonie geselden, liepen daarna giechelend naar buiten en bezochten diezelfde avond een wild feest.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid