Schrijver Haruki Murakami: ‘Muziek heeft een niet mis te verstane kracht’

Mainichi Shimbun

| Tokio | Kôichi Ôl en Hideyuki Tanabe | 30 september 2020

Sinds 2018 is de Japanse schrijver Haruki Murakami ook dj. Hij heeft een radioprogramma op de zender Tokio FM, waarin hij zijn liefde voor muziek met zijn luisteraars deelt en vertelt over het belang van populaire muziek en de rol daarvan tijdens een gezondheidscrisis. Murakami verschijnt maar zelden in de media. Des te bijzonderder dat hij afgelopen zomer een interview heeft gegeven aan de Japanse krant Mainichi Shimbun.

Uw programma Murakami Radio, waarmee u in augustus 2018 bent begonnen, is al vijftien keer uitgezonden. Het wordt meestal opgenomen in de studio’s van Tokio FM, in de wijk Chiyoda [in het centrum van de Japanse hoofdstad]. Wij hebben de opname van de zestiende aflevering bijgewoond [die op 15 augustus is uitgezonden], waarbij u geolied samenwerkte met de opnameploeg. We hebben u mee zien swingen op het ritme van de muziek en bij sommige passages mee horen neuriën.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid