Streaming verdringt bioscoop

South China Morning Post

| Hongkong | Clarence Tsui | 24 juni 2020

Zowel in de Verenigde Staten als in China zijn bioscoopeigenaren bang klandizie te verliezen aan de opkomende streamingplatforms. Helemaal nu die tijdens het sluiten van de bioscopen door de covid-19-maatregelen ook nog eens filmpremières gratis beschikbaar stellen. Krijgen ze na de pandemie de bioscoopzalen weer vol, of wordt de thuisbioscoop het nieuwe normaal?

Overal ter wereld zijn bioscopen in de greep van de angst. De uitbaters worden niet alleen geplaagd door de gevolgen van de coronapandemie, maar ook door een andere dreiging die daardoor is ontketend: die van het ontembare monster van de streamingdiensten. De populariteit van video on demand is gigantisch gestegen, nu zowel de filmfanaat als de incidentele bioscoopganger vanwege de lockdown is aangewezen op films in de huiskamer.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid