Tamponterreur: de strijd om het Tampax-imperium

The Guardian

| Londen | Sophie Elmhirst | 08 mei 2020

In de wereld van de tampon staat al vele decennia één bedrijf onbetwist aan de top. Maar de laatste jaren wordt de markt overspoeld door nieuwe merken, die niet alleen feministisch zijn, maar ook ecologisch verantwoord.

Ik spreek Suk op een kille namiddag niet lang geleden, gebeamd vanuit Ohio op een reusachtig scherm in het Europese hoofdkwartier van P&G in Genève. De multinational huist in een kolossaal wit, hoekig gebouw met ramen van blauw glas, een architectuur die het beste kan worden omschreven als ziekenhuischic. Misschien heeft het er iets mee te maken dat het conglomeraat ook zoveel merken schoonmaakmiddel produceert dat werkelijk elk oppervlak een antibacteriële glans heeft en dat alle personeelsleden net een complete reinigingscyclus lijken te hebben doorlopen en glimmen van bedrijfsmatige hygiëne.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid