Te voet door ongerept Frankrijk

360 Magazine

| Amsterdam | 14 juni 2017

Drie jaar geleden kostte een zware val de Franse schrijver Sylvain Tesson bijna het leven. Na zijn herstel besloot hij een voettocht dwars door Frankrijk te maken, ver weg van de bewoonde wereld en onze alomtegenwoordige technologie. In dit fragment begint hij zijn reis in het uiterste zuidoosten van het land.

Waarom reed de TGV zo hard? Wat had het voor zin om zo snel te reizen? Wat absurd om met 300 km per uur door het landschap te razen waar je vervolgens maandenlang in omgekeerde richting doorheen ging lopen! Terwijl het landschap in sneltreinvaart uit het zicht verdween, dacht ik aan de mensen van wie ik hield, wat me veel beter afging dan hun mijn genegenheid tonen. Eigenlijk was ik liever in gedachten bij hen dan in hun gezelschap. Familie en vrienden willen je altijd ‘zien’, alsof het een dwingende noodzaak is, terwijl je in ge­dachten juist heel dicht bij elkaar kunt zijn.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid