‘Tibetanen zijn bang hun identiteit te verliezen’

Himal Southasian

| 06 september 2018

Door alle aandacht voor de nieuwe supermacht China, dreigt Tibet een beetje onder te sneeuwen. Maar onder de radar gaat de Chinese repressie gewoon door, aldus de Tibetaanse historicus Tsering Shakya.

Terwijl de media China ophemelen als de nieuwe globale supermacht, lijkt er steeds minder aandacht voor Tibet te zijn. In berichten over grootse economische plannen als het ‘Eén Gordel, Eén Weg’-initiatief (Belt and Road Initiative, BRI) gaat het over geopolitieke of macro-economische belangen, en nauwelijks over de gevolgen voor landen als Tibet, die ook onderdeel van het plan uitmaken. Over de groeiende politieke en economische invloed van China zijn overal ter wereld berichten verschenen. Maar hoe reageert Tibet op deze verschuivingen in de regio? Een gesprek met Tsering Shakya, een van de belangrijkste kenners van de Tibetaanse geschiedenis.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid