Toets ‘A’ om je kind harder te laten studeren

Foreign Policy

| Washington D.C. | Rui Zhong | 04 februari 2019

Chinezen spelen en masse een nieuwe game die laat zien dat het een marathon is om in China je kinderen op te voeden. Tijgerouders die de roosters van hun zoon al te zeer volproppen, worden gestraft met een kind dat wegloopt.

Mijn zoon zit over een tafel vol boeken en schriften gebogen. Er schalt dramatische muziek terwijl hij studeert voor de zeer competitieve gaokao [het notoir moeilijke examen dat Chinese jongeren moeten halen om toegelaten te worden tot universiteiten in China en in het Westen, afhankelijk van de score]. Als hij slaagt, krijgt hij een plek op een van de meest prestigieuze universiteiten van China. Slaagt hij niet, dan is hij gedoemd tot middelmatigheid. Gelukkig heb ik zijn intelligentiescore flink opgevijzeld, zijn stressniveau binnen de perken gehouden en heb ik als ouder redenen om trots te zijn – zoals te zien is op twee balkjes boven aan het beeldscherm.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid