Topacademie voor Bundesbankbankiers

The Wall Street Journal

| New York | Tom Fairless | 27 juni 2016

In een bijna duizend jaar oud slot in Rijnland-Palts leidt Duitsland bankiers op die het land moeten behoeden voor het spook van de geldontwaarding van bijna een eeuw geleden. Want de Europese Centrale Bank is één ding, maar ‘alle Duitsers geloven in de Bundesbank’.

Hachenburg is een oud vestingstadje dat uitkijkt over een groene vallei, vijftig kilometer verwijderd van de dichtstbijzijnde stad, Koblenz, en alleen bereikbaar via een kronkelweg door de bossen. En hier, in een kasteel uit de twaalfde eeuw, wordt Duitslands eerste verdedigingslinie tegen buitenlandse instabiliteit gedrild. Vroeger was slot Hachenburg een grafelijk paleis. Nu huist er een topacademie voor ongeveer driehondervijftig jonge mannen en vrouwen die maar voor één ding worden opgeleid: werken bij de centrale bank. Het typische studentenprofiel? ‘Risicomijdend,’ zegt de rector van de school, Erich Keller.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid