Vastgoed voor het einde der tijden: mijn zoektocht naar een overlevingsbunker

The Guardian

| Londen | Mark O’Connell | 12 mei 2020

Er bestaat een bloeiende handel in luxe apocalypsaccomodaties, die een comfortabel onderkomen bieden in tijden van pandemieën en nucleaire oorlogen – aan ieder die het betalen kan.

Een tijdje geleden reisde ik af naar de Black Hills van South Dakota om de plek te bekijken waar de herrijzenis van de mens zou plaatsvinden na de wereldwijde ineenstorting van de beschaving. Het einde van de wereld was trending en het leek me een goed moment om op zoek te gaan naar een plek om die laatste dagen door te brengen. De afgelopen maanden werd ik, waarschijnlijk als een uiting van mijn eigen zorgen over het opvoeden van een klein kind in een steeds duisterder en vergankelijker wereld, nogal in beslag genomen door de apocalyptische toon in de samenleving.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid