Venezuela: bijna honderd doden bij aardverschuivingen door regen

© Yuri Cortez / ANP

360 Magazine

| Amsterdam | 12 oktober 2022

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Peru: president aangeklaagd voor corruptie

» Biden dreigt Saoedi-Arabië met vergelding vanwege verlaging olieproductie

Regenseizoen richt grote verwoesting aan

Venezuela wordt al dagenlang getroffen door hevige regenval met dodelijke aardverschuivingen tot gevolg. Reddingswerkers hadden dinsdagavond geen hoop op het vinden van overlevenden onder de ongeveer vijftig nog vermiste mensen in Las Tejerías, zo‘n 67 kilometer van Caracas, meldt El País. Volgens de autoriteiten zijn er drieënveertig lichamen gevonden na de ramp die zaterdag plaatsvond.

‘We zitten al op bijna honderd slachtoffers die bij deze tragedie zijn omgekomen,‘ zei de Venezolaanse president Nicoals Maduro op de staatstelevisie VTV. ‘Dit intense regenseizoen, versterkt door de vorming van tropische golven in het Caribisch gebied, blijft in verschillende delen van het land verwoestingen aanrichten’, merkt El País op.

‘De tragedie heeft (…) een land getroffen dat al kwetsbaar was doordat het zich al enkele jaren in een humanitaire noodsituatie bevindt als gevolg van de politieke, economische en sociale crisis tijdens de zwaarste jaren van het chavismo’, concludeert het dagblad, met daarbij de opmerking dat het regenseizoen nog niet voorbij is.

Lees ook:

Recent verschenen