Videogames voor de vrede

Al Jazeera

| Doha | Reem Shaddad & Jawahir Al-Naimi | 22 augustus 2018

De Zuid-Soedanese vluchteling Lual Mayen ontwikkelt met zijn start-up Junub Games educatieve en vredelievende videogames en bordspellen, bedoeld voor kinderen in conflictgebieden.

‘Ik ben geboren in 1993 in een kamp voor Zuid-Soedanese en Congolese vluchtelingen. Mijn hele jeugd heb ik in vluchtelingen-kampen gewoond: ik ben er geboren en getogen, ik ben er naar school gegaan. Mijn moeder vertelde mijn zussen en mij iedere dag over het conflict dat in ons thuisland woedde. Toen in Zuid-Soedan in 2011 de onafhankelijkheid werd uitgeroepen, zaten we nog altijd in een vluchtelingenkamp. We waren uitzinnig van vreugde. Nu zou alles anders worden in ons land! Nu konden we in vrede en in vrijheid leven, na alle ellende die we hadden doorstaan.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid