Vogels spotten met de Atwoods

The Walrus

| Toronto | Grant Munroe | 12 oktober 2017

De Canadese schrijfster Margaret Atwood en haar echtgenoot Graeme Gibson zijn fanatieke vogelaars. Op het eiland Pelee in Ontario hebben ze een vogelobservatorium gesticht.

Loop naar buiten. Achter de auto’s en bouwwerkzaamheden, de grasmaaimachines en honden, hoor je waarschijnlijk het sjilpen, koeren, kwelen, kwetteren, fluiten en kwinkeleren van vogels. Het is zulke gewone muziek dat we die vaak alleen maar in extreme omstandigheden waarnemen: de betonnen stilte van een leeg industrieterrein, de groene symfonie van een bos. Meestal zijn de vogels er gewoon, glurend en tjilpend voordat ze wegschieten. Maar bij een verbazingwekkend grote groep Amerikanen en Canadezen – bijna 48 miljoen, volgens een telling – zijn ze bijzonder geliefd geworden. Tot de beroemdste leden van die groep behoren Margaret Atwood en Graeme Gibson, een schrijversechtpaar.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid