Volksgezondheidsschurken

The Los Angeles Times

| Los Angeles | 29 april 2020

Midden in de coronacrisis dwingen Midden-Amerikaanse bendes en Mexicaanse kartels indien nodig dwangmaatregelen af. De straatbendes in El Salvador hebben nu hun aandacht van afpersing en moord verschoven naar de naleving van social distancing, vaak door middel van bedreigingen en honkbalknuppels.

El Salvador, een land dat jarenlang het wereldrecord moorden per hoofd van de bevolking op zijn naam had staan, vierde onlangs een historisch feit: twee achtereenvolgende dagen werd er vorige maand in het land geen enkele moord geregistreerd. Deze 48 uur deden zich voor binnen een periode waarin het aantal geweldsmisdrijven plotseling sterk was afgenomen. Het aantal moorden daalde van 114 in februari tot 65 in maart. De oorzaak van die daling was geen wapenstilstand tussen bendes of een nieuwe strategie van de politie maar een wekenlange nationale quarantaine om de verspreiding van het coronavirus af te remmen.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid