Voorbode

360 Magazine

| Amsterdam | 29 mei 2019

Misschien met enige tegenzin heeft u net de eerste bladzijde omgeslagen op weg naar ons dossier over klimaatverandering.

Misschien met enige tegenzin heeft u net de eerste bladzijde omgeslagen op weg naar ons dossier over klimaatverandering. Het woord alleen al heeft in de ontkenning van het onheil aan zeggingskracht verloren, terwijl het juist om een antwoord schreeuwt. En dat is er niet. Of dat is er wel, maar vooralsnog hebben we te maken met onbegrijpelijke tegenkrachten die denken dat het allemaal zo’n vaart niet loopt. Die domweg niet willen geloven in een slechte afloop. Terwijl het zo langzamerhand tijd is voor paniek volgens het rapport van bijna honderd deskundigen op dit gebied. Ook zo’n woord dat we liever overslaan en graag wegzetten als ‘alarmisme en rampdenken’. En wie doet daar nou vrijwillig aan mee?

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid